Tennis

Tennis på bord, eller bordtennis då, är en sysselsättning som är stor, om inte annat i Kina och Japan. Kina och Japan har de flesta världsmästare i sporten, men det var inte i vare sig Japan eller Kina som sporten utvecklades. Hur och var sporten ursprungligen kom att veta det är oklart men troligen var det i Indien eller då kanske Storbritannien som var först.

Det finns en teori att bordtennis kom till tack vare Englands eländiga väder. Det var enligt utsago en engelsk major som tyckte om tennis. Men vädret hindrade honom att utöva sin idrott, så han kom på idén att ta in det inomhus i stället. Men då utrymmet inne var starkt begränsad, bestämde han sig för att begränsa spelet på ett matbord av en vanlig storlek. Världens första bordtennisbord nu såg nu dagsljus.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.