Ljus

Vanligt är att man köper lampor först och sedan försöker se hur de passar in i huset.
Istället bör man tänka från andra hållet. Först bestämma var någonstans man vill ha sina lampor och belysning och sedan anpassa köpet efter rummet och behovet. Flera ljuspunkter i ett rum gör det mer levande. När man går in i ett rum, så är det belysta ytor man ska se och inte själva ljuskällan eller lampan. Det är bättre med flera svara ljuskällor än en enda stark lampa.
Ju större rum, desto fler lampor behöver du. Kombinera bordslampor, med vägglampor, golvlampor och spotlights. Punktbelysning är en viktig del i ljussättning. Olika rum har även olika krav på belysning. Ett arbetsrum behöver mycket ljus medan ett vardagsrum kanske du söker mysbelysning. Dimmer är ett bra sätt att få en lampa att vara flexibel och fungera till flera olika ändamål.

Comments are closed.