Navigera

Att hitta rätt på vägar brukar inte vålla folk några större problem. Vägskyltar och vägar utgör i sig en viss vägledning.
På sjön däremot är det inte fullt så enkelt. Vägskyltar saknas utan det finns bara de där prickarna eller vad de nu kallas för. Sjömärken är nog det rätta ordet på dem. Men inte ger de mycket vägledning inte.
Nu finns det förstås en del utrustning som kan hjälpa till för den som inte hittar på sjön. Sjökort brukar det kallas för. Visserligen krävs det att man kan läsa sjökort då. Sedan finns det saker som portabelt ekolod. De är lite knepiga för de håller rätt på hur djupt det är under båten så man inte kör på grund.
Så med andra ord, förutom att hålla koll på det vertikala planet behöver man även titta på det horisontella planet när man åker båt. Något man slipper vid bilkörning.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.