Bostad

Många av oss är hustillverkning en livslång dröm. Att på egen hand bygga sitt hus, sitt drömhus är fantastiskt, en känsla som i det närmaste är obeskrivlig. Att sakta men säkert få se sitt eget hus bli färdigt är en obeskrivlig dröm.

Dock är det långt ifrån enkelt att bygga hus. Hustillverkning kräver åtminstone kunskap i ämnet, men helst av allt en examen i hustillverkning. Att endast vara tekniskt lagd räcker långt men inte hela vägen. Att dra in el krävs att du är utbildad elektriker, annars gäller inga försäkringar. Likaså vatten och avlopp, då krävs det en VVS-utbildning. Värme måste dras in, grunden måste läggas och dräneras. Kort sagt är det tusen och åter tusen grejer man måste tänka på om du skall bli den egen hustillverkare.

Men att bygga hus behöver inte betyda att du gör det själv. Anlita elektriker, VVS-tekniker och lite byggarbetare, var sedan med och hjälp till. Då har du fortfarande varit med och byggt ditt eget hus.

En annan aspekt vid hustillverkning är den finansiella frågan. Se till så at du har en färdig budget och räkna alltid lite högre på saker och ting. Du har igen det sen, garanterat. Skulle det bli lite pengar över är det ju bara bra, antingen kan du betala tillbaks på eventuella lån, eller så kan du finansiera lite interiör, en pool eller ett snyggare kök.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.